ASCULTA LIVE

Proiect Special

IARNA 2015/2016: PROIECTUL ALIMENTAR, COAL / LEMN

Datorită secetei severe din vara anului 2015, prețurile la alimente au crescut din nou și costul încălzirii (lemn / cărbune). Ca și în anii trecuți, LSM a oferit celor care au nevoie urgentă de resurse alimentare și de încălzire în lunile de iarnă, începând cu sfârșitul lunii octombrie până în aprilie.

Tara:
Moldova
Fel:
Proiect Recurent
Categoria:
Proiect Special
Data:
June 10, 2019

Datorită secetei severe din vara anului 2015, prețurile la alimente au crescut din nou și costul încălzirii (lemn / cărbune). Ca și în anii trecuți, LSM a oferit celor care au nevoie urgentă de resurse alimentare și de încălzire în lunile de iarnă, începând cu sfârșitul lunii octombrie până în aprilie. Mai jos sunt doar câteva din povestile de feedback de la cei care au beneficiat de proiectul Food and Coal and Wood pentru iarnă 2015-2016. Vă mulțumim special pentru toți cei care au contribuit în mod special la acest proiect.

Doamna Eugenia are vârsta de 80 de ani și până în această vară a lucrat din greu pe teren. În acest an, totuși, ea a încetat să mai lucreze din cauza stării sale de sănătate, în plus, seceta pe care întreaga țară a experimentat-o, nu i-a permis să obțină morcovii, cartofii, ceapa care ar crește în grădina ei. Așa cum sa gândit cum va supraviețui în această iarnă, am intrat pe poartă cu saci mari de morcovi, cartofi, ceapă și alte produse alimentare. Când am spus că venim din Misiunea Samariteană, ea a spus: "Oh, da, știu totul despre tine, știu despre Radio LSM". I-am spus că Dumnezeu o iubește și cunoaște nevoile ei, de aceea ne-a trimis să-i aducem toate aceste bunuri. Era copleșită și foarte surprinsă și a exclamat: "toate astea sunt doar pentru mine"? Lacrimile i s-au strecurat pe față și, în cele din urmă, a spus: "Nu am bani să vă dau". Bineînțeles că i-am spus că nu trebuie să ne dea niște bani, iar bietul doamnă a început să plângă și mai tare, spunând că nimeni nu a făcut vreodată așa ceva pentru ea. Emoțiile, lacrimile și bucuria au ieșit dintr-o inimă sinceră și recunoscătoare.

Tudor este obișnuit să trăiască în greutăți și suferințe încă de când era copil. El este orfan, așa că a fost foarte greu pentru el să treacă de când era mic. A moștenit o casă veche, dar este într-o stare teribilă. Nu putea face nici o renovare, pentru că facea muncă zilnică în sat, care abia putea să acopere cheltuielile de bază. Din nefericire, o altă tragedie a venit în viața sa, deoarece a suferit o traumă de șold, care la păstrat la pat pentru trei luni. Acest lucru la obligat să împrumute bani pentru operație. Dl. Tudor a spus că el va fi în pat în casă și nimeni nu ar veni să-l verifice. El a fost foarte fericit că personalul misiunii Little Samaritan a venit să-l vadă: "Ai venit în casa mea în cele mai grele momente ale vieții mele. Este dificil pentru mine să trec, fizic și mental. Mi-ai adus mâncare, dar și o rază de speranță că pe acest pământ sunt oameni buni. Vă mulțumesc din partea inimii mele pentru a arăta mila față de mine. "

Doamna Veronica are invaliditate de gradul I din copilărie. Nu poate vorbi din cauza întârzierii sale mintale. Ea a moștenit o casă veche de la părinții ei, dar este într-o stare deplorabilă. Chiar dacă are 50 de ani, nu este adaptată social, nu are familie, nu a fost niciodată căsătorită și nu poate avea grijă de ea însăși sau de casa în care trăiește. Uneori, ea face să muncească zilnic în jurul satului. Cu toate acestea, din cauza secetei din acest an, venitul ei a dispărut în esență. Pensia este destul de mică și nu este suficientă pentru alimente și medicamente. Directorul școlii din sat o ajută uneori și își spală rufele și îi ajută să o hrănească. Când a văzut că personalul LSM ajunge cu mâncare, îmbrăcăminte și pături, ea a plâns de lacrimi de bucurie și chiar dacă nu și-a putut exprima recunoștința în cuvinte, gesturile ridicând mâinile spre cer), iar lacrimile ei spunea mai mult decât ar fi spus vreodată cuvinte.

Am găsit familia lui Svetlana în sărăcie. Mama singura ridica cei trei copii fara venit, din moment ce nu are un loc de munca. Soțul ei ia abandonat. Ea muncește zilnic în jurul satului ori de câte ori este posibil, dar acest lucru este destul de dificil pentru a oferi o hrană suficientă pentru copiii ei. Fiica ei cea mai mare a rămas însărcinată, iar tatăl a refuzat să ofere îngrijire copilului său. Durerea și durerea sunt în permanență în viața lui Svetlana. Casa în care trăiesc este pe cale să se prăbușească. Este o casă veche, în care plafonul este crăpat și se mișcă și este pe punctul de a cădea. Toți trăiesc într-o singură cameră. Din toate aceste îngrijorări, starea ei de sănătate sa deteriorat și are nevoie de medicație și o alimentație mai bună, pe care ea nu și-o poate permite. A fost o mare bucurie pentru ea și copiii să ne vadă cum intrăm în casa lor cu saci mari de mâncare. Ajutorul pe care l-am adus reprezintă o mare ușurare pentru familie și suntem siguri că cel puțin pentru o vreme Svetlana se va culca pașnic, fără să-și facă griji pentru ceea ce își va hrăni copiii a doua zi.

Am intrat în casa lui Vitali copleșită de sărăcia pe care am întâlnit-o. L-am găsit singur, ca și cum ar fi uitat de restul lumii. El este așternut la pat și uneori vine sora lui și se ocupă de el. Din ceea ce am înțeles, este bolnavă și nu-i pasă de el în mod regulat. Am ajuns în același timp cu ea, purtând o găleată de apă. Teary ochi, ne-au salutat surprins că am venit să le aducem mâncare. Nu puteau să creadă că cineva ar veni și îi va ajuta fără să aștepte nimic în schimb. Le-am spus că Dumnezeu a trimis Misiunea Samariteană pentru ai ajuta. Ei ne-au mulțumit și au spus că se vor ruga lui Dumnezeu să ne păstreze în siguranță și sănătoși.

Liuba are 85 de ani și locuiește în Costești, nu prea departe de orfelinat. Este singură, nu are rude sau copii. Casa ei este veche și rece, iar pensia este prea mică pentru a-și satisface nevoile de bază. Are probleme în mișcare și nu poate merge cu greu. Când am intrat în casă, am observat că nu există mâncare pe masă sau în bucătărie. Am întrebat-o când a fost ultima oară când cineva a venit să-i aducă niște mâncare și ea a răspuns că nu-și amintește exact, dar cu ceva timp în urmă vecinul ei ia adus câteva roșii. Era întuneric și rece în casă. I-am dat o pătură caldă, precum și un pachet de alimente, care ar trebui să dureze ceva timp. Era cea mai fericită când i-am dat Radio Micul Samaritean, pentru că o va ajuta în nopțile lungi. Ne-a mulțumit pentru că ne-a făcut timp să vizităm și pentru tot ajutorul.

donați pentru următorul:

Proiect Special

ULTEMELE NOUTATI

proiecte. radio. ajutor umanitar.

VEZI TOATE NOUTATILE

Primiți actualizări

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Despre Misiunea Micul Samaritean

Misiunea Micul Samaritan este o organizație independentă și non-profit care se angajează să asiste copiii și săraci și defavorizați din țările în curs de dezvoltare în domeniile educației, asistenței medicale, proiectelor de dezvoltare durabilă și ajutorului umanitar general.

Informatii de Dontact

Nume: Fundatia Micul Samaritean

Telefon: (+373) 022.23.75.89

Email: miculsamariteanmd@yahoo.com

Adresa: Bucuresti 68, etaju 7, oficiu 714, Chisinau, Moldova

Termeni Legali

© 2018 Misiunea Micul Samaritean. Toate drepturile rezervate.

Misiunea Micul Samaritean este o organizație nonprofit înregistrată. Toate donațiile  sunt deductibile în totalitate sau în parte.