ASCULTA LIVE

Proiect Special

PROIECTE DE CONSTRUCȚII ȘI REMODELARE ÎN ORFELINATE SI SCOLI

Din 1991, când LSM a început să lucreze în Republica Moldova cu copiii din instituțiile de stat, era evident că multe dintre instituții au avut nevoie de actualizare și modernizare.

Tara:
Moldova
Fel:
Proiect Unic
Categoria:
Proiect Special
Data:
June 10, 2019

Din 1991, când LSM a început să lucreze în Republica Moldova cu copiii din instituțiile de stat, era evident că multe dintre instituții au avut nevoie de actualizare și modernizare. În timpul erei sovietice, construcția a fost făcută pe o scară masivă, dar după 1991, era imposibil să se mențină instalațiile sau să se încălzească în mod corespunzător. Sistemele de încălzire au fost ineficiente, sistemele sanitare interioare pentru băi erau fie inexistente, fie nu funcționaseră corect de ani de zile. Locurile de odihnă au fost încălzite inadecvat în timpul iernii și fără apă caldă în băi sau în cabine de duș și baie, în interior, mulți copii au fost constant bolnavi și anumite condiții s-au transformat cronice de-a lungul anilor. În unele dintre aceste instituții, acoperișurile nu au fost înlocuite de mai mulți ani și au fost scurgeri, făcând zone întregi ale clădirii inutilizabile.

LSM a finalizat numeroase proiecte de remodelare și modernizare în cadrul instituțiilor guvernamentale din Moldova, cum ar fi: instalarea instalațiilor sanitare și de încălzire, înlocuirea acoperișului, instalarea încălzitoarelor de apă caldă, modernizarea bucătăriilor cu sobe noi și eficiente, înlocuirea ușilor, proiectele de înlocuire a saltelelor, construirea de instalații de baie interioare etc. La Badiceni (o instituție pentru persoanele cu handicap mintal și fizic au existat 10 furnale ineficiente și nefuncționale de cărbune) LSM a repara 2 dintre ele și a modernizat sistemul astfel încât să existe o instalație de încălzire adecvată în lunile de iarnă.La Drochia (instituția de stat orfelinată), LSM a instalat o linie de gaz ca sursă alternativă de încălzire, deoarece până în acel moment era complet dependentă de cărbune.

Impactul unui astfel de proiect este enorm deoarece, condițiile de viață sunt îmbunătățite pentru copii, ele devin mai sănătoase și mai bine ajustate în instituțiile guvernamentale. Capacitățile lor de învățare în școală sunt, de asemenea, sporite, deoarece sunt mai puțin susceptibile de a fi bolnavi și într-o stare de disconfort fizic. Feedback-ul de la medici, asistente medicale și îngrijitori ai personalului din aceste unități demonstrează impactul direct al acestor proiecte asupra vieții cotidiene a copiilor care locuiesc în aceste facilități îmbunătățite și actualizate.

donați pentru următorul:

Proiect Special

ULTEMELE NOUTATI

proiecte. radio. ajutor umanitar.

VEZI TOATE NOUTATILE

Primiți actualizări

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Despre Misiunea Micul Samaritean

Misiunea Micul Samaritan este o organizație independentă și non-profit care se angajează să asiste copiii și săraci și defavorizați din țările în curs de dezvoltare în domeniile educației, asistenței medicale, proiectelor de dezvoltare durabilă și ajutorului umanitar general.

Informatii de Dontact

Nume: Fundatia Micul Samaritean

Telefon: (+373) 022.23.75.89

Email: miculsamariteanmd@yahoo.com

Adresa: Bucuresti 68, etaju 7, oficiu 714, Chisinau, Moldova

Termeni Legali

© 2018 Misiunea Micul Samaritean. Toate drepturile rezervate.

Misiunea Micul Samaritean este o organizație nonprofit înregistrată. Toate donațiile  sunt deductibile în totalitate sau în parte.