ASCULTA LIVE

Proiect Special

Distribuția cărbunelui la Vascauți

Cu câteva săptămâni în urmă, directorul orfelinatului / internat al guvernului Vascauti, domnul Tudor, a contactat biroul LSM din Chișinău. Într-un ton agitat și disperat, el a spus că au doar puțini cărbuni rămași pentru exact două săptămâni, dar a fost doar în mijlocul sezonului de iarnă.

Tara:
Moldova
Fel:
Proiect Unic
Categoria:
Proiect Special
Data:
June 11, 2019

Cu câteva săptămâni în urmă, directorul orfelinatului / internat al guvernului Vascauti, domnul Tudor, a contactat biroul LSM din Chișinău. Într-un ton agitat și disperat, el a spus că au doar puțini cărbuni rămași pentru exact două săptămâni, dar a fost doar în mijlocul sezonului de iarnă. Acesta a fost anul în care au fost programate să se instaleze un nou sistem de încălzire a gazelor, dar deoarece costul era ridicat și nu aveau fonduri suficiente pentru a plăti întregul sistem, lucrarea era neterminată. Acum s-au confruntat iarnă fără sistem de încălzire și cărbune insuficient pentru încălzirea instalației. Cărbunele pe care au avut-o până în acest moment a rămas de la anul trecut. Bugetul pentru acest an nu a permis achiziționarea de cărbune. Există 130 de copii în această unitate și gândul că vor rămâne fără căldură în zilele cele mai reci ale anului nu a fost o opțiune. Astfel, datorită generozității celor care au susținut proiectul de cărbune și lemn din acest an, LSM a reușit să răspundă la acest apel printr-o livrare de cărbune. Când a fost descărcat cărbunele, directorul a spus: "Vă mulțumim pentru acest ajutor. Acum pot să fiu la ușă știind că copiii vor fi calzi. Cea mai mare bucurie a putut fi văzută pe fețele copiilor și a personalului, deoarece au văzut cărbunele livrate pe terenurile școlare. În ultimele zile, când am urmărit cu neliniște vremea și prognoza, cerând zăpadă și temperaturi de -18 grade Celsius (aprox. 0 grade Fahrenheit), m-am simțit rău gândindu-mă la ceea ce s-ar putea întâmpla și la cunoașterea cantității de cărbune pe care am lăsat-o. Vă mulțumim pentru că LSM veni mereu să ne ajute când suntem într-un punct critic și în cea mai disperată nevoie ".

42_140_1 (4)_REZ

Eduard clasa a 5-a: "Am avut o mamă și un tată, dar amândouă s-au înecat și astfel am locuit cu bunica mea pentru o vreme, dar din moment ce nu a putut să aibă grijă de mine, am venit să locuiesc în orfelinatul de stat. Aici am mâncare caldă, merg la școală și sunt caldă noaptea. Când au murit părinții mei, m-am speriat și nu știam care ar fi viitorul, dar aici la orfelinat am găsit o nouă familie. Mă descurc bine cu profesorii și directorul are grijă de noi toți și de cei buni din LSM, de asemenea, avem grijă de noi cu ajutorul pe care ei îl acordă, la fel ca și părinții. Recent am fost îngrijorați de folosirea tuturor cărbunelui pentru iarnă, dar apoi am văzut un camion de la LSM care sosește pentru a descărca mai mult cărbune. Vă mulțumim tuturor celor care ne îngrijesc. "

Maria clasa a 7-a: " În cele din urmă vom fi calde și nu trebuie să economisim apă caldă când luăm un duș. Acum, vom putea folosi apă caldă în băi mai frecvent. Mulțumesc! ". În clasa a șaptea, Peter:" Când am auzit că cărbunele se scurgeau, mă îngrijorează și mă așteptam că toți trebuie să ne amestecăm într-o singură încăpere ca să rămânem calzi. Am fost atât de fericit când am văzut că mașina LSM trage în orfelinatul încărcat cu cărbune. Asta înseamnă că noi toți vom putea dormi în paturile noastre și mai puțin aglomerate. Mulțumesc! "

Adela clasa a VI-a: " Sunt foarte sensibil la vremea rece. Când sunt rece, am o reacție alergică pe pielea mea. De aceea, în timpul iernii, petrec cea mai mare parte a timpului meu în sala de clasă sau în camera mea, unde nu este la fel de rece ca în aer liber. Mulțumesc LSM pentru cărbune. Ai adus căldură în școala și camerele noastre. Vă încălzi inimile și sufletele de fiecare dată când veniți să ne vizitați, aducând exact lucrurile de care avem nevoie cel mai mult. Mulțumesc! "

Clasa a VI-a: " Eu vin dintr-o familie foarte săracă. Nu ne putem permite lemn sau cărbune pentru căldură, așa că aș dormi cu o sticlă de apă fierbinte. Când am auzit că cărbunele se scurgeau aici la orfelinat, am devenit foarte îngrijorat. Din fericire, LSM a venit cu un camion plin cu cărbune. Mulțumesc!"

donați pentru următorul:

Proiect Special

ULTEMELE NOUTATI

proiecte. radio. ajutor umanitar.

VEZI TOATE NOUTATILE

Primiți actualizări

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Despre Misiunea Micul Samaritean

Misiunea Micul Samaritan este o organizație independentă și non-profit care se angajează să asiste copiii și săraci și defavorizați din țările în curs de dezvoltare în domeniile educației, asistenței medicale, proiectelor de dezvoltare durabilă și ajutorului umanitar general.

Informatii de Dontact

Nume: Fundatia Micul Samaritean

Telefon: (+373) 022.23.75.89

Email: miculsamariteanmd@yahoo.com

Adresa: Bucuresti 68, etaju 7, oficiu 714, Chisinau, Moldova

Termeni Legali

© 2018 Misiunea Micul Samaritean. Toate drepturile rezervate.

Misiunea Micul Samaritean este o organizație nonprofit înregistrată. Toate donațiile  sunt deductibile în totalitate sau în parte.