ASCULTA LIVE

Proiect Special

Proiectul cărbunelui și lemnului Iarna 2010-2011

În ultimii 14 ani, Misiunea Micul Samaritean a furnizat cărbune și lemn pentru încălzirea orfelinatelor (care încă utilizează aceste sisteme pentru încălzirea facilităților), familiilor sărace și persoanelor în vârstă care trăiesc în satele rurale din Moldova. În timpul iernii din 2010-2011, Misiunia Micul Samaritean a continuat proiectul oferind tone de cărbune și lemn.

Tara:
Moldova
Fel:
Proiect Unic
Categoria:
Proiect Special
Data:
June 11, 2019

În ultimii 14 ani, Misiunea Micul Samaritean a furnizat cărbune și lemne pentru încălzirea orfelinatelor (care încă utilizează aceste sisteme pentru încălzirea facilităților), familiilor sărace și persoanelor în vârstă care trăiesc în satele rurale din Moldova. În iarna anului 2010-2011 Misiunea Micul Samaritean a continuat proiectul de furnizare a tone de cărbune și lemn. Mai jos sunt doar câteva din numeroasele familii care au beneficiat de acest proiect în această iarnă. Vă mulțumesc tuturor celor care continuă să facă posibil acest proiect. Este cu sprijinul dvs. Misiunea Micul Samaritean că în timpul sezonului de iarnă, copiii și adulții pot avea căldură în casele lor sau orfelinate.

Anița este o femeie de 89 de ani. Soțul ei a murit cu ani în urmă, iar fiul adoptiv a murit acum 2 ani. Nu are rude și trăiește singură. Datorită oaselor sale fragile și a sănătății deteriorate, ea nu poate merge sau să stea mai mult de câteva minute. Prin casă se mișcă pe mâini și genunchi. În lunile de vară când este caldă, este mai ușor, dar în timpul lunilor înghețate de iarnă este o luptă zilnică pentru ea. Anica are o grădină mică lângă casa ei și în lunile de vară legă cârlige vechi în jurul genunchilor și se târî în grădina ei unde în genunchi lucrează solul și plantează câteva semințe în speranța că va avea câteva culturi pentru al susține . Pensia ei este atât de mică încât nu este suficientă pentru a acoperi costurile pâinii și medicamentelor de bază pe care trebuie să le amelioreze pentru o parte din durerea pe care o suportă.

43_142_IMG_8195_REZ

Când personalul de ajutor umanitar al LSM a sosit acasă, au găsit-o în spatele casei, cerând cenușă în încercarea de a găsi resturi de cărbune, ca să poată începe un incendiu în aragaz pentru a oferi o căldură. Stă în totalitate îmbrăcată în casa ei și chiar doarme în haina ei din cauza lipsei de căldură în casa ei. Când a văzut că personalul LSM a venit la ea acasă cu o livrare de cărbune, a întrebat: "Dar cine ești tu? Cine ți-ar fi putut trimite, pentru că un dar ca acesta poate veni numai de la Dumnezeu! Doar El știe suferința mea și durerea mea. "A continuat să spună:" Nu știu cum să vă mulțumesc pentru ceea ce mi-ați adus. Nu mi-ai adus doar un sac de cărbune, dar câteva, suficient pentru a-mi dura toată iarna. Pur și simplu nu pot să cred că va fi în sfârșit cald în casa mea în restul sezonului. Cine știe că ar putea fi ultima mea iarnă și nu voi mai fi rece acum, dar îmi pot încălzi casa. Vă mulțumesc LSM că ați amintit de cei care au fost uitați de toți "

Iulie și Eugenia: Iulie (60 de ani) și Eugenia (70 de ani) nu au copii și ambii sunt bolnavi. Eugenia a petrecut majoritatea ultimilor 16 ani în și din spital. Când personalul LSM a venit la domiciliu cu distribuția cărbunelui, i-au găsit pe ambii pe deplin îmbrăcați cu mănuși pentru a-și menține mâinile de la îngheț. Temperatura din casă a fost cu mult sub ceea ce ar fi acceptabil pentru condițiile de trai. Lida, directorul LSM din nordul Moldovei, le-a întrebat ce folosesc pentru a-și face focul pentru gătit sau pentru încălzire. Eugenia a luat-o afară și ia arătat tulpinile de porumb pe care le-a colectat pentru a le folosi doar pentru

43_146_IMG_8273_REZ

făcând un foc pentru a găti terci de porumb, deoarece nu au resurse pentru a cumpăra produse alimentare. Au câteva morcovi și ceapă care să le țină prin iarnă, depozitate într-o pivniță pe care au recoltat-o ​​din curtea lor mică. Ambii trăiesc cu o singură pensie, Eugenia, pentru că Iulie se califică doar pentru o pensie în încă doi ani, cu toate că este bolnav că nu poate lucra. Cu 50 $ / lună plătesc factura electrică și medicamentele de care au nevoie. Personalul LSM le-a chemat cu o zi înainte să-i informeze despre livrările de cărbune pe care le-ar primi a doua zi. Eugenia a spus: "Nu puteam dormi deloc în noaptea aceea. M-am gândit, este posibil ca cineva să se gândească la noi să aducem o asemenea bucurie în casa noastră? "A doua zi, camioanele LSM au tras în curtea lor și au livrat saci plini de cărbune și legături de lemn de foc. "Când am văzut câte saci de cărbune LSM a adus și lemnele de foc, nu puteam să cred că era totul pentru noi. Acum vom fi capabili să simțim căldură în casa noastră și ne vom putea scoate mănușile. "A continuat," știți că pensia mea vine la data de 9 a lunii și acum este 1 februarie. Am avut încă o săptămână până la banii de la pensie și m-am îngrijorat cum vom reuși, pentru că încă mai aveam niște făină de porumb pentru a fierbe în fiecare zi pentru mâncare, dar dacă tulpinile de porumb s-ar fi epuizat, nu am avea de gând să facem un foc în scopul de a fierbe apa pentru porumbul. Am crezut că putem merge în câmpuri pentru a căuta mai multe tulpini de porumb, dar este atât de dificil pentru noi să mergem chiar dacă am putea merge pentru a obține ceva mai mult, majoritatea cornstalks au fost deja adunate de alții. Pur și simplu nu vă putem mulțumi suficient pentru acest dar de cărbune. Ne-ați încălzit casele, mâinile noastre reci și sufletele noastre cu bunătatea voastră ". Știind că atât Eugenia, cât și soțul ei suferă de dureri severe în articulații, LSM le-a oferit și medicamente. "Când suferim durere în corpul nostru, se pare că este de două ori mai dureros când trăim, de asemenea, în condiții foarte reci din lipsă de căldură, dar acum avem cărbune pentru încălzire și medicină pentru durere și nu vă mulțumim suficient"

Gasa este 82 și complet orb. Soția lui a fost decedată de mai mulți ani și singura lui fiică a plecat să meargă să muncească într-o altă țară și nu sa mai întors să-l vadă de ani de zile. El încearcă să supraviețuiască pe cont propriu fără ajutor. În jurul casei sale, el a legat o frânghie, astfel încât să se poată menține la el când merge pe jos. Condițiile sale de viață sunt devastatoare, totuși, indiferent de faptul că este orb, el face foc și pregătește mâncarea. Vecinii îi aduc mâncare din când în când de la puținul pe care îl au. "Știu că toată lumea se confruntă cu dificultăți acum, încercând să supraviețuiască, și nu pot să-i împovără pe altcineva cu nevoile mele. Sunt recunoscătoare pentru farfuriile pe care vecinii mi le aduc din când în când, deoarece pensia mea nu este suficientă pentru a dura o lună pentru a cumpăra cele mai de bază produse alimentare și medicamente ", a spus el. "Plâng de mai multe ori. Fiind singură este atât de dificil acum, mai ales când sunt bătrân. "Personalul LSM a pus la Gasa săcule de cărbune și legături de lemn. "Vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce mi-ați adus. Deși nu văd cărbunele, am atins săculețele și cărbunele cu mâinile mele și știu că este suficient să-mi reziste restul iernii, iar casa mea va fi caldă. Și poate că dacă e caldă în casa mea, vecinii mei vor veni să mă viziteze, ca să pot avea pe cineva să vorbească din când în când. Am dormit în fiecare noapte pe deplin îmbrăcată cu un strat și o pălărie pentru că este atât de rece. Uneori mă întreb dacă iarna se va sfârși vreodată. "Lida, personalul LSM Umanitar a observat că atunci când Gasa a atins sacii de cărbune, el avea lacrimi în ochi. Timp de câteva minute a continuat să plângă. "Pentru cei care m-au gândit la mine, un bătrân orb aici, în Moldova, și mi-au trimis această cărbune, Dumnezeu să vă dea sănătate și să vă răsplătească generozitatea voastră. Am auzit multe lucruri bune despre Misiunea Micului Samaritean, dar acum a venit vremea să experimentez direct această bunătate. "Distribuțiile Proiectului de Cărbune și Lemn au început în decembrie și continuă pe tot parcursul sezonului de iarnă până la sfârșitul lunii martie. În unele zone rurale unde nu este posibilă livrarea cu camion sau van, personalul de asistență umanitară LSM efectuează livrările cu căruțe trase de cai. Indiferent de temperaturile frigidelor, drumurile inaccesibile sau alte obstacole, cărbunele și legăturile de lemn continuă să fie livrate celor care au nevoie cel mai mult în Moldova.

donați pentru următorul:

Proiect Special

ULTEMELE NOUTATI

proiecte. radio. ajutor umanitar.

VEZI TOATE NOUTATILE

Primiți actualizări

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Despre Misiunea Micul Samaritean

Misiunea Micul Samaritan este o organizație independentă și non-profit care se angajează să asiste copiii și săraci și defavorizați din țările în curs de dezvoltare în domeniile educației, asistenței medicale, proiectelor de dezvoltare durabilă și ajutorului umanitar general.

Informatii de Dontact

Nume: Fundatia Micul Samaritean

Telefon: (+373) 022.23.75.89

Email: miculsamariteanmd@yahoo.com

Adresa: Bucuresti 68, etaju 7, oficiu 714, Chisinau, Moldova

Termeni Legali

© 2018 Misiunea Micul Samaritean. Toate drepturile rezervate.

Misiunea Micul Samaritean este o organizație nonprofit înregistrată. Toate donațiile  sunt deductibile în totalitate sau în parte.