ASCULTA LIVE

Proiect Educational

După programul școlar - Din 2008

Activitatea LSM în Republica Moldova în 1991 a început cu copiii din orfelinatele guvernamentale. De la nevoile de bază ale ajutorului umanitar, la construirea unei baze de principii morale solide de comportament, comportament și credință, la burse pentru adolescenții tineri pentru a merge la școală sau la școli tehnice, LSM a păstrat mereu în centrul său un accent pe educație.

Tara:
Moldova
Fel:
Proiect Recurent
Categoria:
Proiect Educational
Data:
June 10, 2019

Activitatea LSM în Republica Moldova în 1991 a început cu copiii din orfelinatele guvernamentale. De la nevoile de bază ale ajutorului umanitar, la construirea unei baze de principii morale solide de comportament, comportament și credință, la burse pentru adolescenții tineri pentru a merge la școală sau la școli tehnice, LSM a păstrat mereu în centrul său un accent pe educație.

Unul dintre cele mai mari impacturi a fost numărul de resurse scolare pe care LSM le-a distribuit orfelinatelor / școlilor și școlilor din întreaga țară din 1991. Acest lucru a avut direct impact asupra copiilor, ceea ce le-a permis să aibă cele mai elementare școli de învățare. Prin prezența la fața locului a unui proiect pentru copii, frecvența școlară a crescut, deoarece copiii au primit rucsacuri, pantofi, îmbrăcăminte de iarnă, articole de îmbrăcăminte atletică și materiale școlare care le-au pregătit pentru a fi pregătiți să participe la cursuri și să învețe. LSM a lucrat și continuă să colaboreze strâns cu Ministerul Educației și Administrația locală pentru școală și orfelinat pentru a promova educația și învățarea în orfelinatele / școlile și satele rurale din Moldova prin diverse proiecte de ajutor umanitar și programe educaționale. Astăzi, LSM continuă să se concentreze asupra educației prin intermediul Proiectului de după școală, un program lansat în 2008 pentru a oferi copiilor defavorizați și riscați șansa de a învăța și de a-și extinde competențele academice, astfel încât, după școală și cu ajutorul un profesor, ei pot reuși în studiile lor. Programul oferă manuale și materiale școlare necesare avansării învățării. În plus, copiii se pot bucura de un mediu cald și o masă în fiecare zi. Acest lucru este esențial pentru dezvoltarea lor deoarece majoritatea acestor copii provin din medii în care părinții abuzează de alcool sau sunt invalizi și nu sunt în măsură să aibă grijă de copiii lor și nici să le furnizeze suficiente alimente sau resurse școlare de bază.

Proiectul a început în satul Zimbreni, dar sa extins și la mai multe locații. După ce se termină ziua școlii, copiii înscriși în acest proiect (fondul socio-economic al fiecărui copil a fost evaluat de personalul LSM și a decis că acesta se va califica pentru program) rămân în școala unde primesc o masă fierbinte și asistență teme pentru acasă. Acest proiect sa născut din dorința profesorilor din această școală de a face ceva mai mult pentru acești copii din casele tulburi, astfel încât au apelat la Misiunea Samariteană, știind că LSM a lucrat în orfelinate și sate timp de 20 de ani.


LSM operează și o bucătărie de supă în acest sat pentru persoanele în vârstă, iar proiectul Face of a Child este activ în acest domeniu de mai mulți ani. Unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui nou proiect este acela că acești copii au un aport nutrițional adecvat. Deoarece nu se servește nici o masă în timpul zilei școlare, nici nu primesc prea mult acasă, acești copii sunt adesea subnutriți și ca rezultat direct, în multe cazuri este cauza unor performanțe academice slabe. Servirea unei mese ca parte a programului post-școală a avut un impact semnificativ asupra capacităților de concentrare și de învățare ale elevilor. Copiii sunt, de asemenea, capabili să se angajeze în activități în aer liber care încurajează un mediu sănătos de dezvoltare și interacțiune. Scopul programului post-școală este de a oferi un mediu pozitiv și constructiv care să promoveze bunăstarea și competențele academice și realizările în satele rurale din Moldova.

donați pentru următorul:

Proiect Educational

ULTEMELE NOUTATI

proiecte. radio. ajutor umanitar.

VEZI TOATE NOUTATILE

Primiți actualizări

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Despre Misiunea Micul Samaritean

Misiunea Micul Samaritan este o organizație independentă și non-profit care se angajează să asiste copiii și săraci și defavorizați din țările în curs de dezvoltare în domeniile educației, asistenței medicale, proiectelor de dezvoltare durabilă și ajutorului umanitar general.

Informatii de Dontact

Nume: Fundatia Micul Samaritean

Telefon: (+373) 022.23.75.89

Email: miculsamariteanmd@yahoo.com

Adresa: Bucuresti 68, etaju 7, oficiu 714, Chisinau, Moldova

Termeni Legali

© 2018 Misiunea Micul Samaritean. Toate drepturile rezervate.

Misiunea Micul Samaritean este o organizație nonprofit înregistrată. Toate donațiile  sunt deductibile în totalitate sau în parte.